Leonie Sieverding

Mijn naam is Leonie Sieverding (1979). Je kunt bij mij terecht voor behandeling, training, diagnostiek of supervisie. Sinds 2004 werk ik met veel plezier binnen de GGZ met kinderen, jongeren en (jong)volwassenen en hun gezinnen. Ik hou van afwisseling in mijn werk en beperk mij daarom niet tot het werken met een specifieke doelgroep. Dit is de reden dat ik in de praktijk zowel kinderen als jongeren zie met verschillende soorten problemen, bijvoorbeeld op het gebied van angst, onzekerheid, sombere stemming, dwangmatig gedrag, rouw, trauma als ook met ongewenste gewoontes, boosheid of ADHD. In de loop der jaren heb ik naast mijn werk verschillende opleidingen gedaan om mij te laten inspireren en mij verder te ontwikkelen. Zo heb ik de postdoctorale opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog Kind- en Jeugd, de opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut VGCT, de basis -en vervolgopleiding tot EMDR therapeut, Hypnotherapie bij kinderen en een opleiding op het gebied van Positieve Psychologie gevolgd.

Sinds 2015 ben ik de eigenaar van de praktijk, dit is een van de beste beslissingen die ik in mijn leven heb gemaakt. Hier kan ik me in vrijheid richten op waar het mij om te doen is: maatwerk leveren (meestal) zonder lange wachtlijsten en zonder teveel bureaucratische rompslomp. Ik vind het belangrijk om professionele, maar vooral ook menselijke en laagdrempelige hulp te bieden binnen een prettige, speelse sfeer waarin jij je op je gemak voelt en waar zeker ook ruimte is voor humor. Ik stel mij op als een actieve en betrokken coach, die graag met je wil samenwerken om jouw problemen te begrijpen en op te lossen of minder lastig voor jou te maken. Ik vind het belangrijk om in begrijpelijke taal dingen uit te leggen, ik maak ook vaak tekeningen om dingen uit te leggen en wil graag met jou concreet zoeken naar oplossingen die bij jou en jouw gezin passen. Ik wil met jou ontdekken waar je goed in bent, wat wel lukt en hoe je dat voor elkaar krijgt en vaker kunt inzetten in je leven. Ik zie geloof in jezelf als de basis voor elke groei. Vaak is het zo dat als je minder denkt, je meer kan dan je dacht.

Een dag per week ben ik werkzaam als docent bij King Nascholing waar ik samen met een collega de basis -en vervolgcursus Cognitieve Gedragstherapie verzorg voor (basis)psychologen. Ik ben ook supervisor voor psychologen i.o. tot Cognitief Gedragstherapeut (VGCT), GZ psycholoog en K&J NIP.

Ik werk op woensdag en donderdag in de praktijk. De behandeling, training of supervisie kan zowel bij ons de praktijk plaatsvinden als (deels) online.

Ik woon samen met mijn man en onze twee kinderen in Haarlem. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig, zoals met toneel en het maken en organiseren van (pub)quizen.

Nienke Kuijs

Mijn naam is Nienke Kuijs en ik ben sinds 2007 werkzaam binnen de geestelijke gezondheidszorg. Ik heb Pedagogische Wetenschappen gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, met afstudeerrichting Orthopedagogiek. Daarnaast heb ik in 2010 de studie Gezondheidszorg psycholoog, accent kind en jeugd, afgerond en ben sindsdien BIG geregistreerd. Ik heb de opleiding basis -en vervolg EMDR therapeut met succes afgerond.

Met veel plezier heb ik ruim acht jaar bij Kenter Jeugdhulp, afdeling Kinder- en Jeugdtraumacentrum, gewerkt. Daarin heb ik mij gespecialiseerd als traumatherapeut en heb ik veel kinderen, jongeren en hun opvoeders behandeld. Ook heb ik veelvuldig kinderen behandeld die kampten met depressieve gevoelens, een laag zelfbeeld, emotieregulatieproblemen en angsten.

Ik vind het belangrijk dat een kind/jongere weet zelf aan het roer te staan van het verloop van de behandeling, zonder zich daarin stuurloos te voelen. Ik streef ernaar het kind/jongere in te laten zien waar zijn of haar krachten liggen en hoe deze ingezet kunnen worden in het dagelijks leven. Daarbij is de omgeving belangrijk en zal ik de opvoeders betrekken bij de behandeling. Samen met kind/jongere en opvoeders zullen we bepalen op welke manier en in welke mate dat zal gebeuren.

Het belangrijkste is dat er een goede werkrelatie is en dat het kind/jongere en de opvoeders zich veilig genoeg voelen om zich open op te stellen. U kunt altijd bellen om een kennismakingsgesprek te plannen, zodat we samen kunnen kijken of ik de juiste behandelaar ben.

Ik werk op dinsdag en woensdag in de praktijk.

Ik ben getrouwd en ben de trotse moeder van drie jongens.

Eveline van Maanen

Mijn naam is Eveline van Maanen. Na de studie Klinische Ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Amsterdam heb ik 14 jaar gewerkt bij diverse GGZ-instellingen in Noord-Holland. In die tijd heb ik ervaring opgedaan in zowel de basis als de specialistische GGZ. Sinds 2014 ben ik gezondheidszorgpsycholoog en BIG geregistreerd. Daarnaast ben ik opgeleid tot Cognitief Gedragstherapeut (VGCT) en heb ik de basis- en vervolgopleiding EMDR therapeut afgerond. Vanaf 2017 ben ik aangesloten bij de praktijk van Leonie en Nienke en werk ik met plezier als zelfstandige.

In de praktijk richt ik me op kinderen, jongeren en jongvolwassenen die op de één of andere manier vastgelopen zijn en bij wie het maar niet lukt om dit alleen op te lossen. Eerst zal ik willen begrijpen wat je vindt dat er beter moet gaan zodat we daarna een plan kunnen maken en stappen kunnen gaan zetten in de goede richting. Ik werk graag oplossingsgericht en waar mogelijk luchtig en altijd positief. Tijdens de gesprekken ligt de focus niet op het probleem, maar op de oplossing en de krachten en talenten van een persoon en gezin. Mijn streven is dat je aan einde van een behandeling weer door kan gaan met meer vertrouwen in jezelf en in de toekomst.

Ik bied behandeling bij problemen zoals somberheid, een negatief zelfbeeld, diverse angsten, dwang, trauma, emotieregulatie-problemen, ADHD en autisme spectrum stoornissen. Afhankelijk van de hulpvraag en in overleg kunnen de afspraken individueel zijn of alleen met de (ouder)s of met het gezin samen. Naast therapie kan je ook bij mij terecht voor diagnostische vragen.

Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag.

Ik woon met mijn man en drie zoontjes in Haarlem.

Susanne Rutgers

Mijn naam is Susanne Rutgers (1974) en al ruim 20 jaar werk ik met veel
plezier in de Geestelijke Gezondheidszorg.

Na mijn afstuderen (2000) aan
de Universiteit van Utrecht heb ik me verder gespecialiseerd als GZ-
psycholoog (2005) en EMDR therapeut. In de afgelopen jaren heb ik brede
ervaring opgedaan in verschillende ziekenhuizen, een traumacentrum en in
het buitenland. Sinds 2019 heb ik me als zelfstandige aangesloten bij de
praktijk van Leonie en Nienke, naast mijn werk bij het Kennis- en
Zorgcentrum Genderdysforie van het Amsterdam UMC. Ik behandel diverse problemen bij kinderen en jongeren. Mijn expertise is het behandelen van psychosomatische klachten, trauma,
identiteitsproblemen en stemmingsproblematiek.

Ik vind het vooral belangrijk dat jij je op je gemak voelt en dat we een
goede band opbouwen. Hierbij zijn onderling vertrouwen, openheid ,
eerlijkheid en vooral ook humor voor mij belangrijke factoren. Samen
kunnen we uitzoeken waar jij aan wil werken en stellen we duidelijke
behandeldoelen op, zodat steeds duidelijk is waar we aan werken. Ik maak
gebruik van verschillende methoden en technieken zoals cognitieve
gedragstherapie, EMDR, oplossingsgerichte therapie of Mindfulness.

Ik werk op vrijdagen in de praktijk.

Samen met mijn man en 3 kinderen woon ik in Haarlem. In mijn vrije tijd
geniet ik van de prachtige omgeving waar we wonen en ben ik veel buiten.

Dorine van Manen

Mijn naam is Dorine van Manen. Sinds 2016 werk ik met plezier in de leerlingen- en geestelijke gezondheidszorg.

Aan de Universiteit Utrecht heb ik de Bachelor Pedagogische Wetenschappen (2014) en de Master Orthopedagogiek afgerond (2016). Tijdens en na mijn masterstage in Amsterdam ben ik werkzaam geweest bij Chinski als Remedial Teacher en dyslexie-behandelaar in het basisonderwijs en als diagnosticus in de basis GGZ. Van 2018 tot 2022 heb ik in de basis GGZ gewerkt bij het Pedagogen Collectief in Haarlem. In maart 2022 heb ik de post-masteropleiding tot gezondheidszorg psycholoog kind en jeugd afgerond, waarna ik mij in februari 2023 heb aangesloten als zelfstandig GZ-psycholoog bij de praktijk van Leonie en Nienke in Heemstede.

Ik werk binnen de praktijk met kinderen, jongeren, hun ouders/verzorgers en met jongvolwassenen. Waar nodig, verricht ik psychodiagnostisch onderzoek. Ik behandel vanuit een positieve, cliëntgerichte en oplossingsgerichte benadering, waarbij wordt uitgegaan van de (veer)kracht en mogelijkheden van het kind en zijn/haar omgeving. In het behandelcontact zijn vertrouwen, open- en eerlijkheid, humor en jezelf kunnen zijn belangrijke factoren voor mij.

Graag begeleid ik kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een verscheidenheid aan hulpvragen waarbij we samen opzoek gaan naar een aanpak, die goed aansluit om vervolgens stappen te zetten in de goede en gewenste richting. Ik maak gebruik van verschillende therapeutische technieken en integreer, waar nodig, verschillende methoden in een behandeling: datgene wat het meest aansluit bij de hulpvraag, klacht(en) en de oplossing daarvan voor het kind en zijn/haar omgeving. Aan het eind van de behandeling hoop ik dat je (nieuwe) inzichten en de juiste handvatten hebt om met meer rust, plezier en vertrouwen verder te kunnen.

Ik bied psycho-educatie en behandeling aan kinderen, jongeren en jongvolwassenen die vastlopen door bijvoorbeeld leerproblemen, bewegingsonrust, moeite met concentreren, het reguleren/doseren van emoties, angsten, trauma, het ervaren van een vol hoofd, piekeren, motivatieproblemen, somberheid, een laag zelfbeeld of weinig zelfvertrouwen. Waar nodig wordt ook de school betrokken.

In de behandeling werk ik o.a. met Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Mindfulness, schrijftherapie, ACT (Acceptance and Commitment Therapy) en vanaf juni 2023 met EMDR. Daarnaast ben ik sinds mei 2022 Brain Blocks trainer: een methode voor kinderen en jongeren gericht op het verbeteren van hun sociale en emotionele functioneren.

Woensdag en donderdag ben ik werkzaam in de praktijk.

Ik woon met plezier in Amsterdam en geniet ervan om veel buiten te zijn.